Notifications
Clear all

Filament Creality  

  RSS
Avarax
(@avarax)
Active Member
Filament Creality

Ahojte máte niekto skúsenosti s filamentom od Creality  a ak áno tak akú ? 

Posted : 18/07/2020 8:18 pm
Ondřej Lacuška
(@ondrej-lacuska)
Active Member
RE: Filament Creality

Ve zkratce ... asi nejhorsi co jsem u nas zatim koupil. Cena sice byla nizka, ale mel jsem docela velke problemy s PLA od Creality. Spulka neskutecne odflaknute navinuta. Na pulmetru filamentu mi prijde, ze je nekolikrat pretocena (kdyz bych odmotal, tak bych ji v ruce nesmotal do krouzku).

Dalsi problem je, ze filament hodne spatne drzel na podlozce a casto se odlepoval. To se mi u PLA nestavalo na moji MK3S snad nikdy u ruznych filamentu. Krouceni u PLA jsem u jinych filamentu jeste nevidel a to jedu na standartnich 60C na podlozce. Zkousel jsem i pridat, ubrat teploty, ale vzdy to drzelo hodne spatne. Vytisknout neco s vetsi plochou uz byl neskutecny problem.

Stringuje i pri 200C. Kdyz jsem neco vytiskl pri 210 jako obvykle kdyz tisknu z PLA, tak to strasne stringovalo. Ubral jsem teplotu az na 200, ale pak uz docela dost hreje motor extruderu. 

Kdyby to nebyla uplne cerstve rozbalena vakuovana spulka, tipnul bych to na vlhkej filament. Ale jednalo se o uplne novou spulku. Verbatim, PM, Gembird i Prusament v pohode tisk, ale s Creality filamentem problemy popsane vyse. Je sice mozne, ze jsem zrovna fasnul nejakou vadnou spulku, ale filament je v podstate vetsinou nereklamovatelny a po tom jak jsem videl navin te spulku tak nejak neverim, ze druha spulka by byla lepsi. Po vytisteni asi 100g tak jsem to vzdal a radeji pouzil lepsi filament. Za tu usetrenou stovku to nestoji...

Posted : 20/07/2020 1:16 pm
You liked
Share: