Notifications
Clear all

Tisk textu  

  RSS
david9janecek
(@david9janecek)
New Member
Tisk textu

Ahoj. Potřebuji vytisknout razítko s textem. Jakmile spustím slicování tak náhled zobrazí některá písmenka nedotisknutá jako je vidět na obrázku. V nastavení tisku mám ULTRADETAIL. Co je špatně?

Děkuji za radu.

Posted : 20/02/2022 5:37 pm
Kalimero
(@kalimero)
Reputable Member
RE:

ULTRADETAIL na toto nemá vliv. Máte zapnuto "Detekovat tenké zdi" ? Částečně tato volba pomůže, čáry tenčí než jeden perimetr však pravděpodobně budou stejně ignorovány. Zvětšujte objekt (lze i ve sliceru) tak dlouho, až se chybějící čáry objeví.

Nejsem zaměstnancem Prusa Research.

Posted : 21/02/2022 8:51 am
alarmba
(@alarmba)
Estimable Member
RE: Tisk textu

Ak môžem... s týmto som sa stretol, keď som na stojan na mobil robil manželkin portret z foto. (aby nebrala môj 🙂  ).

Musel som urobiť vela korekcíí, kým som pochopil, že mnohé oblasti sú príliš tenké na vytlačenie. Uvedomil som si to, keď som zakotoval jednu oblasť, a hoci na monitore to vyzeralo velké, pri rozmere obrazku 40x40mm to boli desatiny milimetru. A to je nerealizovatelné...

Prusa i3 MK3S

Posted : 22/02/2022 2:21 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Tisk textu

Změna výšky vrstvy ovlivňuje přesnost v ose Z, tzn. výšku. U tisku textu je prostě důležitá minimální tloušťka té linky a ta je daná průměrem trysky. Tzn. u standartní trysky 0.4mm prostě nedosáhnete tenčí čáry (o moc). Takže drobná korekce je možná, jak už radil Kalimaero, pomocí volby Detekovat tenké zdi. Je to ale na úkor kvality. Prostě se linky, kterou jsou o něco tenčí vytisknout tlustší. Další možnost, opět už byla poraděna, je celé to zvětšit. A třetí možnost, jak takovou věc vytisknout pokud 1 a 2 nejsou možné je prostě použít slabší trysku. Tisk bude trvat déle, ale přesnost tam bude. Než to uděláte, je možné si v PrusaSliceru vyzkoušet profil pro trysku 0.25mm a zkusit slicovat, uvidítě, jak se to zlepší nebo ne, jestli stojí za to používat menší trysku.

Posted : 22/02/2022 11:05 pm
david9janecek
(@david9janecek)
New Member
Topic starter answered:
RE: Tisk textu

Děkuji za cenné rady. Díky nim jsem našel řešení. Zafungovala kombinace nastavení "Detekovat tenké zdi" a snížení výšky celého výtisku.

Posted : 11/03/2022 6:22 pm
Share: