PrusaSlicer - Dokončení individuálních objektů / Sekvenční tisk + automatické uspořádání
 
Notifications
Clear all

PrusaSlicer - Dokončení individuálních objektů / Sekvenční tisk + automatické uspořádání  

  RSS
Valda
(@valda)
Active Member
PrusaSlicer - Dokončení individuálních objektů / Sekvenční tisk + automatické uspořádání

Řeším několik záludností, označím je čísly, budu rád i za jednotlivé rady.

Případně pro vývojáře to bude tip na zlepšení 🙂

Tisknu často více stejných (a malých) objektů a pokud dojde k libovolnému selhání (např. výpadek napájení, chyba při výměně v MMU), přijdu o všechny výtisky. To se mi nelíbí a proto používám sekvenční tisk.

1.) Kolizní oblast extruderu - má někdo reálné hodnoty kolizní oblasti u MK3 řady? Výchozí je nastaveno 45mm. Evidentně jsou různé vlevo / vpravo / vpředu / vzadu (pochopitelně také konstrukce osy Z). Ploché objekty (např. Z=2mm) si vlevo vystačí s 20mm, vpravo je SPINDA, ale pokud tisknu zleva doprava, tak mě to netrápí.

2.) Při automatickém uspořádání jsou instance objektu podivně rozházeny. Lze ovlivnit pořadí? Nejdříve zleva vpravo a poté zpředu dozadu?

3.) Při slicování více objektů bez sekvenčního tisku totéž jako v bodu 2 (objekty se tisknou přeházeně, extruder zbytečně cestuje a stringuje)

V přiloženém videu je nejdříve automatické uspořádání při sekvenčním tisku, poté ruční (tak bych si to představoval u automatu), nakonec ruční uspořádání při vypnutí sekvenčního tisku.

 

Posted : 02/05/2024 7:35 am
Jára
(@jara)
Estimable Member
RE: PrusaSlicer - Dokončení individuálních objektů / Sekvenční tisk + automatické uspořádání

Podle mě je to neproveditelné se současným firmware.

Firmware dělá třeba rekalibrační pohyby, které s již vytisknutými objekty nepočítají. Nebo třeba když dojde filament, tak hlava ujede hned na stranu a to může již vytisknuté objekty nalevo od extruderu poškodit.

Posted : 06/05/2024 6:05 am
Share: