Notifications
Clear all

Printer beeping when filament change.  

  RSS
jd420214
(@jd420214)
New Member
Printer beeping when filament change.

First couple of prints and everything worked fairly well now every time it goes to change filament it asks to press the button on printer and then again asked if color change was right this didn't happen first few prints. Wife getting annoyed because our little dog goes barking crazy.

Thanks William

Posted : 03/04/2022 3:12 pm
JoanTabb
(@joantabb)
Moderator
RE:

Hi William,

are you using M600 for filament change?

(filament change by layer height?)

 

regards Joan

I try to make safe suggestions,You should understand the context and ensure you are happy that they are safe before attempting to apply my suggestions, what you do, is YOUR responsibility. Location Halifax UK

Posted : 03/04/2022 4:15 pm
jd420214
(@jd420214)
New Member
Topic starter answered:
RE: Printer beeping when filament change.

Joan I've just been using what the stock setup from 2.41 slicer

Posted : 03/04/2022 7:35 pm
JoanTabb
(@joantabb)
Moderator
RE: Printer beeping when filament change.

there are different ways to print multicolour / material prints with MMU2s
One way ALWAYS BEEPS  (Layer based colour change (M600)
another only beeps if there is a problem. (MMU2S Auto filament change)

I have created a keyfob which you may consider printing

William PLA

It's set up for PLA, and needs three contrasting colours in extruders 1,2 & 3

This model should not Bleep. 
If it does Bleep, your filament sensor tower is probably out of adjustment
regards Joan

P.S. Don't forget to unzip the file to get the Gcode

 

I try to make safe suggestions,You should understand the context and ensure you are happy that they are safe before attempting to apply my suggestions, what you do, is YOUR responsibility. Location Halifax UK

Posted : 03/04/2022 9:43 pm
jd420214
(@jd420214)
New Member
Topic starter answered:
RE: Printer beeping when filament change.

Joan Thanks for the help I forgot I messed with finda and it was slightly out of adjustment seems to be working well again except for some stringing.

Posted : 05/04/2022 9:07 pm
Share: