Notifications
Clear all

Need help figuring out why my prints are failing  

  RSS
GBeniaris
(@gbeniaris)
Member
Need help figuring out why my prints are failing

I'm printing a full set of armor using my two i3 Mk3s+. Already this project is proving to be a daunting prospect, since the hotend keeps catching on the initial layers and drags the filament along, eventually turning into a big glob of PLA. I've already had to shut down half a dozen attempts before my nozzle and heat block got completely covered. I've tried messing with settings in Prusaslicer, but nothing seems to be working. Need a small hand figuring out the issue.

Posted : 17/04/2024 5:51 am
JoanTabb
(@joantabb)
Veteran Member Moderator
RE: Need help figuring out why my prints are failing

First layer pictures  from your printer, may help. 

I wrote this information Yesterday,  which may help 

https://forum.prusa3d.com/forum/original-prusa-i3-mk3s-mk3-assembly-and-first-prints-troubleshooting/mk3s-mayday/#post-707883

 

regards Joan

I try to make safe suggestions,You should understand the context and ensure you are happy that they are safe before attempting to apply my suggestions, what you do, is YOUR responsibility. Location Halifax UK

Posted : 17/04/2024 8:15 am
GBeniaris
(@gbeniaris)
Member
Topic starter answered:
RE: Need help figuring out why my prints are failing

Thank you. I didn't have the foresight to take a picture, unfortunately...

The link has very helpful information. I'll be doing that if things continue to go sour. What's strange is that my Mk3's are not being very consistent with this project. They were performing flawlessly before the armor project. Its a bit strange. I tested it on a few non-armor files, and they printed perfectly fine. Pretty confusing, if you ask me. I've even tried re-orienting the armor pieces a bit. Sometimes it works. 

Posted : 17/04/2024 8:21 am
Share: