Notifications
Clear all

[VYŘEŠENO] Odhlučnění tiskárny  

Page 4 / 4
  RSS
Josef Průša
(@josef-prusa)
Member Admin
Re: Odhlučnění tiskárny

Abych řekl pravdu ještě jsem odhlučňovat nezkoušel 🙂 i když by to bodlo.

Nicméně k tomu poslednímu popsanému problému bych řekl, že to bude tím, že nyní zase není tiskárna ničím zatížena, takže antivibrační podložky moc nepomohou - bude se prostě třást celá...

chce to vyladit správný poměr zatížení vs antivibrační podložky... respektive celou tiskárnu nějak stabilizovat.

mám takovou divokou představu o designu, kde by cívka s filamentem byla pod deskou na kterou se tiskne a rám tiskárny by byl vyztužen i dozadu/dopředu - tím by se získala lepší stabilita a těžiště by se posunulo tam kde by mělo být - pak by to mohlo být lepší... ale to by bylo kompletní překopání...

Zkontrolujte, zda-li neni nekde neco povolene.

Founder and owner / Majitel a zakladatel
Posted : 28/11/2015 1:44 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: [VYŘEŠENO] Odhlučnění tiskárny

Vyměnil jsem všechny tyče za přesné kalené a osa X konečně přestala vibrovat, zřejmě vlivem přesnějších rozměrů a menších vůlí mezi ložisky a tyčí. Osa Y je taky tišší, i když tam problém moc nebyl ani předtím. Pokud by se do toho někdo pouštěl, tak doporučuji si předem vytisknout díly, ve kterých tyče osy X drží (vyndat staré není lehký úkol).

Jinak tyče jsem měnil spíš "jen tak", protože stavím druhou tiskárnu a vzhledem k ceně jsem objednal i tyče pro i3. Rozměry jsem naštěstí trefil :).

Posted : 24/01/2016 10:38 am
petasto
(@petasto)
Trusted Member
Re: [VYŘEŠENO] Odhlučnění tiskárny

Vyměnil jsem všechny tyče za přesné kalené a osa X konečně přestala vibrovat, zřejmě vlivem přesnějších rozměrů a menších vůlí mezi ložisky a tyčí.

Byl by nějaký odkaz, nebo odkud je máš? Díky 😉

Posted : 25/01/2016 1:50 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: [VYŘEŠENO] Odhlučnění tiskárny

http://www.cncshop.cz/linearni-technika_c

Dodání bylo velmi rychlé a to jsem měl kromě tyčí na 2 tiskárny objednáno asi 20 dalších blbostí (spojovací materiál apod.).

Posted : 25/01/2016 2:45 pm
martin.k72
(@martin-k72)
New Member
Re: [VYŘEŠENO] Odhlučnění tiskárny

Ahoj vespolek,

já jsem pro odhlučnění využil malý stoleček z ikea podložený protihlukovou podložkou pod pračku, pod kterou je ještě takové to protiskluzové pvc do koupelny. To samotné sice trochu pomohlo, ale nejlepšího účinku jsem dosáhnul, když jsem pod "nožičky" tiskárny dal ty tlusté houbičky na mytí nádobí (ty co mají jednu stranu hrubou a jednu měkkou). Hrubou stranou směrem k tiskárně. Subjektivně vzato se hluk snížil o 50 - 100 %... řešení používám jen pár dní, počítám že houbičky si časem "sednou" a bude potřeba je vyměnit (ale stojí pár korun),

snad vám můj nápad pomůže, u nás v paneláku to mělo u sousedů úspěch 😉

mějte se

Martin

Posted : 22/03/2018 10:01 pm
vladimir.s11
(@vladimir-s11)
Estimable Member
Re: [VYŘEŠENO] Odhlučnění tiskárny

Mě se osvědčilo dát pod gumové šťoplíky miralon 1 cm, jiný jsem neměl. Rozměr 3x3 cm. Sice se stlačil na pár mm, ale i to stačí na to aby se vytvořila překážka pro přenos vibrací z tiskárny do desky stolu. Hlučnost výrazně klesla.

Posted : 22/03/2018 11:04 pm
Page 4 / 4
Share: