Notifications
Clear all

Problém s tiskem z SD karty  

  RSS
jan.k6
(@jan-k6)
New Member
Problém s tiskem z SD karty

Dobrý den,

v únoru jsme si koupili tiskárnu i3 (se strunou 1,75 mm) a vše funguje jak má, až na tisk z SD karty. Dosud jsme všechny úlohy posílali z PC přes USB, ale nyní bychom rádi využili možnost nahrání gcode na SD kartu. Zkoušel jsem snad všechny možné způsoby formátování karty (jak té dodané, tak i jiných s větší i menší kapacitou), ale výsledek je vždy stejný (viz přiložený obrázek). V nahraných souborech problém není, karta se nezobrazí ani s ukázkovými gcode soubory dodanými k tiskárně. Při vložení karty se na displeji zobrazí „karta vložena“, nicméně v menu již vidět není („žádná SD karta“). Jsem si poměrně jistý, že zapojení LCD panelu máme správně, jeho ostatní funkce fungují bez problému. Setkali jste se někdo s podobným problémem?

Díky za reakce,

Honza

Posted : 25/04/2016 8:25 am
Evelas
(@evelas)
Trusted Member
Re: Problém s tiskem z SD karty

Jediný problém s SD kartou jsem měl, když byl dost opotřebovaný dodávaný MicroSD adaptér. Vložení karty to ukázalo, ale v menu to pořád hlásilo "Žádná SD karta". Vyměnil jsem adaptér a problém byl vyřešen. Proč nefungují jiné SD karty, to bohužel nevím.

There is no such thing as overkill
Prusa i3 MKII 1,75mm

Posted : 25/04/2016 2:53 pm
jan.k6
(@jan-k6)
New Member
Topic starter answered:
Re: Problém s tiskem z SD karty

Nakonec jsem našel SD kartu, kterou tiskárna vidí. Originální dodanou ke stavebnici ale tiskárna nepřečte. Žádné pravidlo která karta funguje a která ne jsem nevypozoroval, ale hlavně že už to funguje.

Posted : 07/05/2016 4:55 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: Problém s tiskem z SD karty

Mám 3 tiskárny a prošlo mi rukama cca 5 různých LCD. Tu samou kartu některé z nich přečtou a některé ne :), setkal jsem se s tím ale jen u starších karet (kapacita 256MB).

Kartu od Prusa research jsem měl úplně vadnou, nedoběhlo ani formátování v PC (label byl Kingston 8GB). Pak jsem taky měl problémy s vadnými plochými kabely. Projevovalo se to podobně, jako na obrázcích nahoře a někdy zastavováním během tisku s občasným odjetím úplně mimo podložku (podobně, jako když se v nevhodný okamžik zastaví tisk přes LCD).

Jinak ta hláška "karta vložena" je v podstatě jen mechanická záležitost (kdyby člověk vložil kus plastu ve tvaru SD karty, tak by výsledek byl stejný). Vložením karty se jen propojí kontakt.

Posted : 07/05/2016 5:23 pm
Share: