Notifications
Clear all

Chumacik filamentu na prvej vrstve  

  RSS
numo
 numo
(@numo)
Active Member
Chumacik filamentu na prvej vrstve

Zdravim, v poslednom case sa mi stava, ze sa na prvej vrstve niekde uchyti pomerne velky chumacik filamentu

Sorry za kvalitu, ten mobil tak na blizko uz moc neostri.

Nepodarilo sa mi zatial vypozorovat, ako sa tam dostane, vyzera to ako keby bol niekde prichyteny a naraz sa uvolnil, nikdy sa to ale nestalo na kraji kde si "rozbieha" trysku ani v skirte. Je to vzdy niekde v prvej vrstve, ak si toho vsimnem, pauznem print, odstrihnem to spicatymi noznicami a potom uz nie je ziadny problem. Prva vrstva inak vyzera relativne v poriadku a drzi bez problemov a ani pokial ide o vacsiu plochu, tak sa to uz druhykrat nestane. Napadlo ma, ze je mozno tryska prilis nizko, ale pokial ju o nieco zdvihnem, ma uz tendenciu sa odliepat.

i3 MK2S, PLA, defaultove nastavenie Slic3ru, filament taktiez z Prusa shopu.

Vdaka

Posted : 12/02/2018 9:44 pm
Pavel S
(@pavel-s-2)
Trusted Member
Re: Chumacik filamentu na prvej vrstve

I když to vypadá docela rozplácle, tzn. tryska dost nízko, tohle by se stát nemělo. Mě se tohle stávalo jen proto, že při nahřátí tiskárny trochu filamentu vyteče, při autokalibraci se zkroutí do chuchvalce a občas se chuchvalec nějakou dobu udrží na boku trysky, a spadne až v průběhu tisku.
Proto vždy čekám, až dojede autokalibrace, a u první vytlačované linky na kraji ho "utřu" zalamovacím nožem.

Posted : 20/02/2018 12:43 pm
Petr Stehlík
(@petr-stehlik)
Active Member
Re: Chumacik filamentu na prvej vrstve

Dnes jsem si všiml, že při tisku z PETG (od Průši) a výchozím nastavení Slic3rPE 1.39.1 (s novými profily z 1.39.1) se mi hotend při solid infillu (v prvních vrstvách) doslova brodí plastem a nabaluje ho na sebe. Později ten kus plastu z hotendu někam upadne a může tím i kvalitně pokazit výtisk (hlava se od něj odrazí, detekuje náraz a tak).

Domnívám se, že je potřeba ubrat plastu, ale nechápu, že se mi to děje - profily v Slic3rPE byly vždy vyladěné k dokonalosti a poslední rok a půl jsem na MK2 tiskl vždy s výchozím nastavením a v perfektní kvalitě. Teď druhý den na nové MK3 s novým Slic3rem pozoruji, že plastu je nějak moc.

Nemám tu bohužel předchozí profily, takže netuším, jestli i v nich bylo 0,45 mm (extrusion width) nebo ne.

Posted : 13/03/2018 8:04 pm
Share: