Řazení souborů na Toshiba FlashAir SD kartě
 
Notifications
Clear all

Řazení souborů na Toshiba FlashAir SD kartě  

  RSS
Mac
 Mac
(@mac)
Member
Řazení souborů na Toshiba FlashAir SD kartě

Po delší době používání bezdrátové Toshiba FlashAir SD karty musím říct, že je to velmi komfortní a nemusím chodit k tiskárně tak často neb ji mám v jiné místnosti než PC. Častěji používám přímo mapovaný disk (pomocí parametru WLAN=2).

Co mě ale vadí je to, že soubory v tiskárně jsou setříděny tak nějak chaoticky. Zdá se že ani podle data kopírování (vytvoření), ani podle abecedy.

Také to tak máte? Nešlo by s tím prosím něco udělat?

Mac

http://www.amenit.cz
Posted : 08/03/2017 2:02 pm
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: Řazení souborů na Toshiba FlashAir SD kartě

Já používám to webové rozhraní a přijde mi, že tiskárna pak ukazuje ty soubory tak, že ty nejpozději nahrané jsou v seznamu na prvních místech, ty starší odjíždějí dolů. Ale málokdy tam mám víc než 10 souborů (již vytištěné věci z karty odstraňuju), takže je mi pořadí celkem lhostejné.

Posted : 08/03/2017 3:01 pm
Vojtěch Bubník
(@vojtech-bubnik)
Member Admin
Re: Řazení souborů na Toshiba FlashAir SD kartě

Soubory jsou zobrazeny ve stejném pořadí, ve kterém jsou uloženy na disku v tabulce adresáře. Tam přijdou soubory v pořadí ukládání. Pokud ale nějaký soubor vymažete, pravděpodobně ten nový soubor zabere prázdné políčko po smazaném souboru.

Pokud kartu překopírujete do PC, naformátujete a znovu nahrajete, budete mít soubory seřazené v pořadí, ve kterém tam soubory budou znovu kopírovány.

Tiskárna to takhle blbě zobrazuje proto, že nemá dost paměti (RAM) pro uložení a setřídění jmen souborů. I když možná by to nějak šlo 🙂 pokud by si tiskárna ukládala do RAM pouze indexy soborů místo celých jmen. Jen to nikdo ještě neudělal.

Posted : 08/03/2017 8:50 pm
Mac
 Mac
(@mac)
Member
Topic starter answered:
Re: Řazení souborů na Toshiba FlashAir SD kartě

Když jsem ty soubory nahrával na kartu ve čtečce na PC, tak poslední byl vždy nahoře - což je fajn. Ale přes "vzduch" je to nějak náhodné, co zobrazuje tiskárna neodpovídá ani web rozhraní karty, holt to bude asi jak píšeš s tím tříděním. Není to mega problém, holt na kartě dělám adresáře a dávám tam méně souborů. Dá se s tím samozřejmě žít 😀

http://www.amenit.cz
Posted : 10/03/2017 1:40 pm
Share: