Notifications
Clear all

MMU2 je nefunkční krám!  

  RSS
Vikino
(@vikino)
New Member
MMU2 je nefunkční krám!

Ahoj, zkusil jsem snad uz vsechno, PLA to zavede OK, ASA ani nahodou, 4 ruzne barvy od dvou vyrobcu, ruzne teploty, zacnou cvakat kolecka v extruderu, zacne se to nejak hadat ze mmu taha strunu zpatky, extruder taha strunu dopredu, zkusi to 3x, dela to kraviny, tichy rezim vypnuty, nejsem schopny to nijak rozjet. Do teto doby tiskarna fungovala naprosto bez problemu, po upgradu na mmu totalne nepouzitelne...skoda, asi zase predelam zpatky a mmu poleti do popelnice

Posted : 24/11/2022 6:12 pm
kUMters
(@kumters)
Estimable Member
RE: MMU2 je nefunkční krám!

Ahoj, mno MMU2 je "beta" produkt pre nadšencov, ktorý sa chcú trápiť s odladením a vyšeprkovaním. V zásade naviac je potrebné polovicu vecí v tom MMU deploymente nahradiť community upravenými komponentami a potom to funguje. Nikdy to nebude bezbolestné, vždy je s tým robota to jemne doladiť, hlavne ak pár týždňov netlačíš tak to treba najprv skontrolovať/doladiť.

 

Moje staré poznámky, určite k tomu už budú novšie/lepšie "tunning" veci. Ja osobne som si urobil pred 2 rokmi vianoce a prešiel som na nový BONDTECH EXTRUDER (aby som mohol tlačiť viacfarebne s častými retrakciami pri 0,25 tryske, čo ten defaultný extruder na MK3 nedáva)

Prusa MMU2 Selector with magnet and opened FINDA canal

 

MMU2S Extruder MOD feeds

MK3s+MMU2s Filament Indicator Cover

MMU2 PTFE Holder M10 Passthrough Adapter

Ovládací panel, hlavne ak to chceš dať do ENCLOSURE

Kompetne vylepšený celý PULLEY

Mno a v neposlednom rade si musíš urobiť nový BUFFER na vracanie filamentu, ten defaultný je nepoužiteľný. Ja mám tento, existuje mnoho variant:

 

Záver:

Ak do toho nechceš investovať hodiny ladenia a vylepšovania tak ti to nebude fungovať....

 

MK3S + MMU2S (@BMG + MOSQUITO), MINI, ANET A8

Posted : 25/11/2022 9:23 am
Vikino
(@vikino)
New Member
Topic starter answered:
RE: MMU2 je nefunkční krám!

Jj, mám verzi mmu2s, vytisknu a pohledám všechno, co píšeš, nějak jsem to včera rozchodil, zkrátil jsem pružiny co jsou na M3x40 šroubkách co tlačí vršek ke spodku, začalo se zo chovat líp, ale stejně je to na hovno 😀

Posted : 25/11/2022 11:29 am
Share: