Notifications
Clear all

Nylon a ozubená kolečka  

  RSS
Jan Mach
(@jan-mach)
New Member
Nylon a ozubená kolečka

Ahoj, prosím o radu, jak vytisknout náhradní ozubená kolečka do převodovky wapky. Jsou tam asi vyšší rychlosti, nárazy při zapínání a vypínání, je to v oleji.

 

Co jsem zkoušel PETG, tak se zuby ohoblovaly od vnitřního kovového kolečka u motoru viz obrázek. Takže teď zvažuji, z čeho to tisknout - nylon, PC, PC Blend?

 

Pokud zvolím nylon (zvažuji tento), půjde to vytisknout na PRUSA MINI? Tisková podložka má jen 100C, a nebude problém s tím, že mám standardní hladkou PEI podložku, dostanu to např. z ní dolu? Nebude se to smršťovat?

 

Pokud něco jiného než nylon, co doporučujete? Děkuji.

 

Posted : 07/01/2021 9:48 am
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Nylon a ozubená kolečka

Ahoj, nylon jsem ještě bohužel nezkoušel. Tisknul jsem ozubené kolo pro elektrický kráječ na chleba a PETG i ABS nevydržely ani měsíc. Zoubky se odlámaly, obrousily. Nakonec jsem zkusil PETG s příměsí CF (karbonová vlákna) a musím říct, že už drží rok a půl. Ale tam není taková rychlost a běží to pár vteřin, takže těžko říct, jak se to bude chovat ve wapce. Nylon nebo PC bude určitě lepší na malá kolečka. Ale měl jsem doma zrovna tento... Jelikož stojí stejně, tak spíš asi podle toho, na co bys to příště použil. No a samozřejmě, teplota tisku, jestli máš mini.

 

Posted : 07/01/2021 4:14 pm
Share: