MINDA bed leveling issues after two weeks of printing
 
Notifications
Clear all

MINDA bed leveling issues after two weeks of printing  

  RSS
MrTeliP
(@mrtelip)
Active Member
MINDA bed leveling issues after two weeks of printing

So my Mini has been printing fine for a couple weeks, but it has suddenly started having an issue probing the bed. The bed leveling starts normally and works as it should on the right half of the bed, but the hot end climbs when leveling on the left side of the bed. I've tried resetting and power cycling the printer, but this hasn't helped. I can't imagine this is a firmware issue, but I also can't imagine how the probe could be bad and still work correctly on one half of the bed. Any thoughts?

Posted : 15/03/2020 3:17 am
Olef
 Olef
(@olef)
Honorable Member
RE: MINDA bed leveling issues after two weeks of printing

You probably have a broken Minda cable, which loses connection when the head is over the left side, because the cable bundle is extended. Speak with support via chat, they will help you diagnose this and supply any necessary replacement parts.

Posted : 15/03/2020 1:18 pm
doom2metrocityprusa
(@doom2metrocityprusa)
New Member
RE: MINDA bed leveling issues after two weeks of printing

Exact same symptoms with my Mini. Someone posted details of a temporary fix at https://github.com/prusa3d/Original-Prusa-MINI/issues/4 where there is a link to a printable part that may help prevent this from happening again: https://www.thingiverse.com/thing:4065410

Posted : 04/04/2020 10:32 pm
Share: