Notifications
Clear all

XBuddy Board assembly issue  

  RSS
buntschu30
(@buntschu30)
Member
XBuddy Board assembly issue

Hey i have a XBuddy Board assembly issue.

 

I couldn't mount a screw correctly on the housing and the thread broke. While I had to pull out the screw with the pliers (after 2 hours...) I scratched the xBuddy a bit... the housing is damaged too. I was very disappointed about it. Now I dont know yet if i broked it 🙁 but now the screw is out... I'm going to finish my assembly and need to test if everything is ok... I don't know which function is broke now. (The number of the broken part is c186, as you can see on the picture)

I will be getting from Prusa a new housing and I still have to test the xbuddy board first.

Does someone can help me and already know if its a big damage or not?

Thanks for the support

Posted : 11/05/2024 12:17 pm
buntschu30
(@buntschu30)
Member
Topic starter answered:
RE:

This red light comes on at the beginning when i switch the machine on. Is it due to this resistor that has fallen out? The heating tests are successfully.

Who can help me?

This post was modified 7 days ago by buntschu30
Posted : 13/05/2024 7:53 pm
Oregun
(@oregun)
Active Member
RE: XBuddy Board assembly issue

Is it due to this resistor that has fallen out

C186 is a capacitor and looks to be part of the mmu circuitry but it probably isn't a good thing to be missing. Here is a link to the schematics, bring up the buddy pdf an search for C186.
https://www.prusa3d.com/downloads/Electronics_drawings/MK4_electronics_schematics.zip

Posted : 13/05/2024 11:30 pm
Oregun
(@oregun)
Active Member
RE: XBuddy Board assembly issue

Actually, looking here https://help.prusa3d.com/article/xbuddy-status-leds-mk4-mk3-9_532438 at the leds it's either a current fault or a heater fault (I can't tell from the photo).

Posted : 13/05/2024 11:35 pm
buntschu30
(@buntschu30)
Member
Topic starter answered:
RE: XBuddy Board assembly issue

Thank you so much for your help:)

 

So now I have 2 problems? The first problem with the MMU circuitry, the circuit without a compensator and the second problem a heater error? Heating tests are still working successfully… idk whats the issue here.

 

In the pdf’s i found the circuit of the missing compensator… so what is the effect of this missing part? I dont really understand these things. Can you explain me?

here a screenshot

here a we-transfer link of the screenshot for better quality: https://we.tl/t-RmsLI3J1ky  

 

thank you for helping me

Posted : 14/05/2024 12:08 am
Hello
(@hello)
Noble Member
RE: XBuddy Board assembly issue

 

Posted by: @buntschu30

This red light comes on at the beginning when i switch the machine on. Is it due to this resistor that has fallen out? The heating tests are successfully.

Who can help me?

Have you tried prusa support live chat and told theme about the red light and you think the board is faulty, if from a photo of the whole board you dont see damage prusa support will send a new one under warrenty

Please help me out by downloading a model it's free and easy but really helps me out https://www.printables.com/@Hello_474427/models

Posted : 14/05/2024 10:02 am
buntschu30
(@buntschu30)
Member
Topic starter answered:
RE: XBuddy Board assembly issue

yes i have already contacted them they will reply to me. If this red light is a big problem because of the missing compensator then i need to get a replacement of the board. 

Posted : 14/05/2024 4:39 pm
Share: