Notifications
Clear all

Nastavení podpěr mimo model  

  RSS
MI175
(@mi175)
Active Member
Nastavení podpěr mimo model

ahoj,

mám dotaz na nastevení podpěr u modelu.

Jde nastavit tisknutí podpěr viz skica-tzn od podložky až po začátek zobáku,kde bude kopírovat tvar krku do výšky cca 20mm i v místě,kde ta podpěra nemá nad sebou model k tisku v místě,kde je ručně kreslená podpěra?

Jedná se mě o pevnost podpěr.Podpěra se začínala tisknout standartně až v místě pod zobákem,ale špatně držela na krk a upadla.

Poradil jsem si říznutím a lepením.

děkuji za info.

Posted : 05/04/2021 3:09 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Nastavení podpěr mimo model

V principu by upadnout neměla, ale to že tam drží špatně je tak nějak naschvál, protože by pak zase nešla od toho krku oddělat. Když na to přijde, i když ti spodní kousek podpory upadne, většinou to neznamená pokažený tisk. ona se tam ta podpěra klidně časem udělá znovu. Chvíli tam budou vlákna lítat vzduchem, ale nakonec se to leckdy za něco chytí. 

Nevím, jak donutit PrusaSlicer, aby dělal podpory pod ničím. Ale co můžeš udělat vždycky je si upravit model a tenkou podpěru si tam přidat sám, jako součást modelu. Například tenkou stěnu od podložky po zobák, co potom jednoduše odřízneš nožem. Pokud nemáš jiný program, kde model upravit, jde jednoduchý objekt přidat i v PrusaSliceru. 

Posted : 05/04/2021 3:50 pm
MI175
(@mi175)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Nastavení podpěr mimo model

Bohužel podpěra skutečně se neudržela na krku.

jasně to mě taky napadlo vložit do modelu nějaký tenký pásek.

Díky za radu.

Posted : 05/04/2021 4:43 pm
Share: