Notifications
Clear all

Z calibration problem  

  RSS
Dread Pirate Roberts
(@dread-pirate-roberts)
New Member
Z calibration problem

Had an issue where a power outage caused the Z 0 to be 10mm from the top of the printer. I fixed that and am now stuck where the Z calibration wizard fails on point 0 at the second step where it attempts to find the plate. Attached is a video link of my issue.

Z Calibration issue.mp4 - OneDrive (live.com)

This topic was modified 8 months ago by Dread Pirate Roberts
Posted : 26/10/2021 2:13 pm
Dan Rogers
(@dan-rogers)
Noble Member
Is this a new build?

Wasn't clear if you have an assembly problem - if it's not finding the plate, chances are the PINDA isn't plugged into the EINSY properly.  You may want to take this to e-shop support chat if this is a new printer

Posted : 27/10/2021 9:44 am
Dread Pirate Roberts
(@dread-pirate-roberts)
New Member
Topic starter answered:
Older

 

Posted by: @dan-rogers

Wasn't clear if you have an assembly problem - if it's not finding the plate, chances are the PINDA isn't plugged into the EINSY properly.  You may want to take this to e-shop support chat if this is a new printer

Nah. Had this printer since the MK3 came out. I had a power outage and the printer got it in its mind that zero and home was 10mm from the very top of the printer. I fixed that issue but was left with the Z cal not working on the first point. Been trying to fix that for a while. I blew out the settings using the wizard and am stuck at this point. The PINDA is plugged in and is working. The light goes on and off when you are setting it manually but when you run the wizard it bombs out here. It is possible that the probe may be busted though. I kinda dismissed that though when the light went on and off as it is supposed to. I may wind up blowing out the firmware and see if that helps any.

Posted : 27/10/2021 2:30 pm
Share: