Notifications
Clear all

Hotend not heating  

  RSS
Kraut55
(@kraut55)
Trusted Member
Hotend not heating

I had to swap the hotend of my MK3S+. Initially I got an ERR:MINTEMP error. After I moved the peg in the hotend the error message disappeared and everything seemed fine until I tried to feed filament. I checked the preheat for PLA and the bed temp went to 60 but the hotend temp remained around 135. Then I tried the wizard - same result.

This topic was modified 3 months ago by Kraut55
Posted : 15/02/2024 6:42 pm
karl-herbert
(@karl-herbert)
Illustrious Member
RE: Hotend not heating

Maybe a faulty thermistor or thermistor connection error.

https://help.prusa3d.com/article/mintemp-error-and-mintemp-bed_2169

wbr,

Karl

Statt zu klagen, dass wir nicht alles haben, was wir wollen, sollten wir lieber dankbar sein, dass wir nicht alles bekommen, was wir verdienen.

Posted : 15/02/2024 6:53 pm
Kraut55
(@kraut55)
Trusted Member
Topic starter answered:
RE: Hotend not heating

I'll got through the details of the link.

Additional info:

When I switched on the printer right now the temp was 154, in other words a bit hotter than the roomtemp 😀 . Maybe this points to a certain area I should check first.

Posted : 15/02/2024 7:27 pm
karl-herbert
(@karl-herbert)
Illustrious Member
RE: Hotend not heating

Check the thermistor. Internal resistance measured with a multimeter should be approx. 100 kiloohms at room temperature.

wbr,

Karl

Statt zu klagen, dass wir nicht alles haben, was wir wollen, sollten wir lieber dankbar sein, dass wir nicht alles bekommen, was wir verdienen.

Posted : 15/02/2024 8:44 pm
Share: