Notifications
Clear all

Práškové plechy?  

Page 2 / 2
  RSS
david.k126
(@david-k126)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Práškové plechy?
Posted by: Vojtěch

- aceton=fujfuj! to je jasny snad u vsech PEI, ultrem, buldtak, atd. povrchu

Na hladké Ultem 1000 PEI fólie funguje aceton skvěle. Odstraní všechno, lehce zdrsní povrch, nevypadá to, že by narušoval fólii do hloubky, aspoň ne v rámci půl roku používání. Na ostatní asi moc ne. Naposledy jsem ho omylem použil na povrch z PC (polykarbonátu) a ... no .. umyl se komplet. 😉

tak mozna to na neco funguje, ja mam pravidlo ze na podobne povrchy aceton nepouzivam a mam klid a jistotu, ze budou ok. 🙂

Posted : 30/05/2019 12:24 pm
Jakub Dolezal
(@jakub-dolezal)
Member Admin
RE: Práškové plechy?

Aceton se hodí občas u plechu s PEI fólií pro obnovu přilnavosti, já osobně používám v 99 % případů pouze vysokoprocentní IPU. Nejčastější důvody toho, proč se tisk nepřilepí :
1) Tryska příliš vysoko

2) Mastná podložka

3) Nevhodná geometrie / filament

Tryska je naprosto nejčastější důvod, ale poměr mezi uvedenými záleží i na tom, v jakém prostředí tisknete a co tisknete.

Assembly manuals

/ Knowledge Base
The guy behind Prusa assembly manuals...

Posted : 17/07/2019 6:29 am
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
RE: Práškové plechy?

PEI folii Aceton nevadí, používám už roky a není problém (běžně mi vydrží jedna folie cca 2 roky = stovky výtisků) Po tisku PLA čistím podložku IPA - případně zdrsním houbičkou, po tisku ABS čistím podložku Acetonem - krásně to rozpustí a odstraní zbytky ABS

Pozor BuildTak Aceton likviduje - ztvrdne a popraská 

Posted : 17/07/2019 7:27 am
doa
 doa
(@doa)
Estimable Member
RE: Práškové plechy?

co sa praskovej zrnitej podlozky tyka, tak s nou som mal (a furt mam) viacero problemov:

- moja podlozka je vypukla a po nasadeni na magneticky bed sa deformuje tak, ze to ani autoleveling nezrovna (zvlnenie mimo testovacich bodov). Bed aj podlozka bola vymenena po dlhych diskusiach so Supportom, nic sa nezmenilo.

- mizerna prilnavost PLA, takmer ziadna. Ked pripocitam pokrutenu podlozku (vid predosly bod), PLA nedokazem na praskovej vytlacit VOBEC, pretoze na niektorych miestach sa neprichyti kvoli vacsej vzdialenosti trysky od podlozky. Podla Supportu nie je PINDA sonda dostatocne presna na to, aby dokazala zistit rozdiel vysky cca 0.05mm. 95% IPA nepomohol, aceton nepomohol (a vrstva nepopraskala). Vyska vrstvy je OK, na PEI tlacim 100% dobre. Pre upresnenie, ak vymenim filament za PETG, vsetko ide na 100%, teda v zostaveni problem nie je

- MK3 tlacila asi 200x na praskovu podlozku. Miesto, kde sa tlaci "intro line" je uplne bez povrchu, ten proste po par desiatkach hodin tlace proste odpadol. Vyrobca to povazuje za normalne a Support to nijak riesit nechcel, napriek tomu, ze je to furt v zaruke. Tolko ku kvalite a la "ziadna Cina"

nemam nervy to vyrobcom dalej riesit, radsej to cele predam a kupim si komercnu tlaciaren. Som z tohto produktu sklamany, pretoze som cakal vyrazne lepsiu kvalitu tlace, ako som mal u Rebel II, ktory ma stal tretinu penazi. Na tlaciaren som cakal mesiace - a to iba pre praskovanu podlozku, ktora je pre mna uplne nepouzitelna. Trochu mimo misy je polo-funkcny filament senzor, ktory sa neda pouzit s lesklymi a transparentnymi filamentmi, takto sa mi znicilo niekolko velkych vytlackov, kedy mi pri ciernom lesklom PETG v priebehu hodiny 5x zastavilo tlac. Senzor som musel vypnut - a znova, ak chcem aby senzor fungoval, musim si kupit druhy za 20eur, vytlacit si cely hotend nanovo, rozobrat to, poskladat, nakalibrovat a mozno zistim znova iny problem.

Ak mozem odporucit, ak z nejakeho dovodu nutne potrebujete i3, nekupujte praskovu podlozku a usetrite si cas. Vyrobca mal evidentne nejaky dovod na zastavenie predaja, avsak nikto zo zakaznikov, ktori si ju kupili, s nou mali (a niektori maju doteraz) problemy, neboli nijak kompenzovani (okrem vymeny za dalsi vadny kus). Osobne by som uvital bezplatnu PEI podlozku, ale nic take sa neudialo. PEI podlozku som si musel kupit, aby som mal tlaciaren za 770eur vobec pouzitelnu pre PLA, rovnako filament senzor.

zoberte si z toho co chcete, to je moja skusenost a urobil som maximum pre to, aby som mal inu.

This post was modified 5 years ago by doa
Posted : 23/08/2019 8:15 am
Page 2 / 2
Share: