Notifications
Clear all

Posun vrstvy o 5 cm.  

  RSS
topo
 topo
(@topo)
New Member
Posun vrstvy o 5 cm.

Dobrý den,

chci se vás zeptat na velmi neobvyklou chybu. Nyní už podruhé se mi při tisku stalo, že se mi tiskové vrstvy posunuly o cca 5 centimetrů a tentokrát nahromaděný filament spustil automatické zastavení při nárazu. V gcodu chyba není, protože po znovu zahájení stejného tisku se chyba znovu neobjeví. A k tomu se neobjevuje ve stejné výšce (když porovnám ty dva tisky). Poprvé jsem myslel, že mi do tisku narazila moucha, ale po dnešku jsem své usnesení chyby přehodnotil. K závěru posunu jsem dospěl až ve chvíli porovnání stavu tisku se slicerem, u prvního tisku došlo k úplnému strhnutí od podložky. 
Děkuji. 
Jakákoliv rada se hodí. 

Posted : 27/08/2020 9:55 am
Zdenda-ZN
(@zdenda-zn)
Estimable Member
RE: Posun vrstvy o 5 cm.

Nerad to píšu, ale každý tisk je sázka do loterie. Někdy se to p.o.s.e.r.e. aniž by slicer nebo jiný program hlásil chybu/y, jindy to vyjede na první dobrou... Mám takových zkušeností s tiskem několik. Příklad : Dvacetkrát to vytiskne bez problému a u jednadvacátého to detekuje nárazy, nebo se posune tisk.

Je to tak. Není to rada, ale ponaučení které z toho plyne je : "Nenechat tiskárnu bez dozoru".

Zásadní aspekty jsou teplota okolí, tzn. box/unbox tiskárny, průvan, výkyvy teplot, filament a jeho podavač, seřízení a pravidelná kontrola všech pohyblivých částí tiskárny, apod. A to vše s láskou. Je to jen stroj. 😎

Posted : 31/08/2020 10:12 pm
alarmba
(@alarmba)
Estimable Member
RE: Posun vrstvy o 5 cm.

Teraz sa mi stalo niečo podobné. 2 hodiny tlač prebiehala dobre, bol som pri tlačiarni a kochal sa, keď naraz sa tryska posunula do lava, dva krat buchla do krajnej polohy a vrátila sa späť na tlač. Ale už netrafila na pôvodné miesto a začalo tlačiť ďaľšiu vrstvu asi o 3mm posunutu, takže do vzduchu. Je to ducharina, ako píše zdenda-zn, alebo to má nejaký základ. Model som si pozeral aj po slicer-ovaní, a tam bol normálny.

Prusa i3 MK3S

Posted : 21/01/2021 6:43 pm
Share: