Notifications
Clear all

Poškození tiskového plátu  

  RSS
C14rk
(@c14rk)
New Member
Poškození tiskového plátu

Dobrý den,

minulý týden jsem sestavil tiskárnu, vše proběhlo v pořádku. Ale stalo se mi, že po dotisknutí, když jsem chtěl vyjmou vytisknutý model, tak ať to bylo se zahřátou podložkou(55°), nebo s vychladlou (22°), tak mi na tiskovém plátu vnikly ,,dirky,, jako by se odloupl lak a plát se v místech, kde byly okraje modelu, jakoby se prohnul. Doufám, že to bude vidět v přiložených fotografiích.

Tisk PLA a před tiskem očistěno Isopropylalkoholem

+ jestli bych se mohl ještě zeptat:
nevím, zda-li toto dělá špatně nastavená Z osa při tisku? Nezdá se mi totiž kvalita povrchu ani dojíždění ke krajím (Půdorysy děr jsou taky ,,nedokončené,,) Nyní jsem na Z: -0.6. Nehledě na to, že se mi mi modely odlepují od podložky 🙁 (levý horní roh obrázku)

Děkuji

Posted : 30/10/2018 7:39 am
zz2012
(@zz2012)
Member
Re: Poškození tiskového plátu

Určitě se nejedná o poškození plátu. Na ocelovém plechu není lak, ale je nalepena PEI folie. Pokud sundáváte výtisk za tepla, může se uvedené stát. Do druhého dne to samo zmizí. Je to lepidlo z folie částečně odtržené od plechu. Bublinky nevadí, zmizí také.
Bod dvě - doporučuji znovu zkalibrovat podložku, aby se výška nad podložkou "srovnala". Uvádět absolutní číslo "Z = -0,6mm" je nesmysl. Každý má toto číslo jiné. Souvisí to s výškou PINDA sondy nad plechem, její citlivostí atd.. Třeba já mám na jedné tiskárně -1,4, na druhé -0,8.
Návaznost/přesah infilu na perimetry v rohu by se měla spravit stejnou výškou trysky nad plochou. Pokud ani výše uvedená kalibrace nepomůže, lze tento parametr upravit ve Slicru před generováním kódu v nastavení tisku/pokročilé/překrytí.

Ať se tisk daří.

Prusa i3 MK2, MK2S, MK3.Moje galerie 3D tisků: je ZDE a tady možná nějaká videa na YouTube.

Posted : 30/10/2018 5:02 pm
Share: