Notifications
Clear all

Výměna PEI  

  RSS
David T.
(@david-t)
Noble Member
Výměna PEI

Tak se mi povedlo (dlužno říct že vlastní blbostí) dokonale zničit PEI povrch na heatbedu, takže jsem byl nucen provést jeho výměnu. Naštěstí jsem měl jednu náhradní fólii již z dřívějška, když jsem se předzásobil v předtuše budoucí katastrofy.
Chci zde jenom informovat, že jsem postupoval přesně podle návodu uvedeného zde: http://manual.prusa3d.com/Guide/Replacing+the+PEI+sheet/133 a šlo to naprosto jako po másle. Nikde jsem se nezadrhnul, všechny kroky měly přesně ten průběh, jako měly mít. Výborný návod.

Mimochodem doporučuju provádět v dobře větrané místnosti, ten D-limonen je opravdu intenzivně aromatický a po chvíli mi to dost lezlo na nervy. Jako ochranné pomůcky stačí mikrotenové rukavice z benzinky. 😉 A mějte po ruce zásobu papírových utěrek.

Posted : 12/02/2017 8:59 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: Výměna PEI

Na jedné tiskárně jsem už taky měnil (spadnul mi na bed z výšky těžký klíč a udělal prohlubeň 🙂 ). Postupoval jsem víceméně podle toho návodu, ale použíl jsem IPA místo d-limonenu a šlo to celkem v pohodě 🙂

Posted : 12/02/2017 9:21 pm
Mixi
 Mixi
(@mixi)
New Member
Re: Výměna PEI

Můžu potvrdit, IPA fungovala na lepidlo bez problémů, jako špachtle posloužil nepovedený výtisk a místo obalení špachtle hadrem posloužila stejně dobře papírová utěrka 😉

Posted : 02/06/2017 10:33 pm
Share: