Notifications
Clear all

Obroušené kolečko extruderu  

  RSS
japato
(@japato)
Active Member
Obroušené kolečko extruderu

Po cca 2,5 hodinách tisku s černým PETG (plasty Mladeč), předtím cca 16 hodin PLA a max 60 celkových hodin tisku. Je to zase čínská mosaz nebo to zůsobilo PETG? Stavebnice koupená v půli ledna, to se mi zatím nestalo ani na originálním Geeetechu i3 z Číny. Není lepší to nahradit podobným nerezovým? Je na to záruka? 400 za nové originální se mi platit nechce.

Posted : 30/03/2017 1:55 pm
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: Obroušené kolečko extruderu

Heh, to vypadá jako bys tisknul z ocelové struny. 😎

Posted : 30/03/2017 3:39 pm
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: Obroušené kolečko extruderu

Tak tohle jsem nedokázal ani po stovkách hodin tisku (vč. materiálů s příměsí kovů a karbonu) ... to vypadá jako bys tu strunu tou zubaticí neustále překousával.

Posted : 30/03/2017 4:21 pm
ArnieX
(@arniex)
New Member
Re: Obroušené kolečko extruderu

Tak takhle krásně vyleštěno nemám, ale mám podobný problém. V noci se sekl tisk, obyč PLA v modelu bylo během krátké doby ohromné množství retrakcí a ťupkování a nakonec to strunu rozbrousilo tak že jí to už nedokázalo podávat a tisklo to 2h naprázdno, dnes jsem kolečko vyčistil a nezdá se mi už tak ostré jako dřív no a řeším to samé, sice to teď zrovna tiskne ale kdoví jak dlouho a rozhodně mi přijde 400Kč za kolečko co vydrží ani ne jednu špulku PLA, když tedy dojde k podobnému záseku, trochu moc. Nechápu proč něco tak citlivého a zároveň asi dost namáhaného není ocelové. Dá se nějaké kompatibilní ocelové vůbec koupit? Díky.

Posted : 11/05/2017 1:15 pm
Katy
 Katy
(@katy)
Active Member
Re: Obroušené kolečko extruderu

A nemůže být problém v tom, že filament jde špatně z držáku? Já jsem už přezbrojila na tento:
https://www.thingiverse.com/thing:1832235
A je to dost o něčem jiném. Točí se to úplně lehounce. Jinak při multicolor jsem vždycky strašně nadávala, s tímhle je to pohodička (mám dva vedle sebe).

Posted : 27/05/2017 8:49 pm
Jakub Dolezal
(@jakub-dolezal)
Member Admin
Re: Obroušené kolečko extruderu

Zdravím,
mám za sebou již stovky hodin tisku a podávací kolečko Extruderu vypadá výrazně lépe. Napište na [email protected] mail včetně fotek a dejte vědět, jak jste pochodil 😉

Assembly manuals

/ Knowledge Base
The guy behind Prusa assembly manuals...

Posted : 12/06/2017 8:05 am
Share: