Notifications
Clear all

jak zprovoznit grafický displej  

  RSS
David T.
(@david-t)
Noble Member
jak zprovoznit grafický displej

Dostal se mi do ruky (a už v ní zůstane) displej s názvem Full Graphics Smart LCD Controller, je to originál z reprapelectro.com.
Zajímalo by mě, jestli existuje použitelná cesta, jak jej zprovoznit ve spojení s MK2.
Předpokládám že asi nebude stačit to jenom na tu tiskárnu připojit. Co mě čeká za úkony? Budu muset sestavit vlastní firmware? Neplánuje se podpora tohoto displeje oficiálně?

Posted : 05/08/2016 5:42 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: jak zprovoznit grafický displej

Musí se změnit nastavení ve firmware (configuration.h) a navíc jako bonus se muselo hrábnout i do ultralcd.cpp, jinak FW nešel zkompilovat. Zkoušel jsem to naposled na MK1 s nějakým o dost starším FW, tak je možné, že se s tím ultralcd už manipulovat nemusí. Je tu někde k tomu i téma. Chvíli jsem full graphic používal a nakonec zjistil, že mi víc vyhovuje ten klasický a na všech tiskárnách kde jsem měl full graphic jsem dal klasiku. Fungovalo to bez problémů, jenom myslím, že se nějak blbě ukazoval text při výměně filamentu během tisku.

Tenhle displej je taky náročnější na elektroniku, což ve spojení s bed levelingem taky nemusí být úplně ono. Např. na delty se full graphic vůbec nedoporučuje dávat, pokud se nepoužívá 32bit elektronika.

Change “#define REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER” (just remove the // at the beginning)

==> REMEMBER TO INSTALL U8glib to your ARDUINO library folder: http://code.google.com/p/u8glib/wiki/u8glib

Posted : 05/08/2016 7:15 pm
David T.
(@david-t)
Noble Member
Topic starter answered:
Re: jak zprovoznit grafický displej

Díky. Momentálně jsem ve fázi, kdy se snažím zprovoznit prostředí, v kterém aspoň zkompiluju stávající firmware bez jakýchkoliv úprav, abych dostal ten .hex který jsem stáhnul ze stránek prusa3d.com. Teprve pak se pokusím v něm dělat úpravy.

Posted : 05/08/2016 7:49 pm
Vojtěch Bubník
(@vojtech-bubnik)
Member Admin
Re: jak zprovoznit grafický displej

Nejsem si jistý, zda budete schopen náš firmware sprovoznit s grafickým displejem, dost jsme se od původního Marlina odchýlili. Nakonec bych ani grafický displej nedoporučoval. 8bitový procesor Atmel má dost práce s tiskem, takže se Vám může stát, že s grafickým displejem bude tisk koktat.

Vojta Bubník

Posted : 05/08/2016 10:06 pm
Share: