Notifications
Clear all

Přeskakování programu  

  RSS
Lenny
(@lenny)
Active Member
Přeskakování programu

Nevím jestli s tím má problém ještě někdo, ale po aktualizaci na FW 3.1.0 někdy když vybírám program z SD karty, tak ačkoliv se to nestihne zobrazit na displayi, tak při potvrzení programu to přeskočí na vedlejší.

Je to velice otravné a dnes to dospělo do vrcholu, když jsem dával tisknout malý kryt z flexfilu a když jsem za čtvrt hodiny přišel tak jsem měl potisknutou polovinu podložky protože to začalo tisknout krabičku z minulého dne.... 👿

Před updatem se mi to nikdy nestalo.

(PS. když už sem píšu, tak na tiskárně co jsme kupovali do firmy hotovou složenou někdo špatně zacvakl konektor od ventilátoru extrudéru který po roce vysadil během tisku, stačilo domáčknout což se nedalo říct o tom ucpanym extrudéru)

Posted : 17/07/2018 9:52 am
hp.pavel@seznam.cz
(@hp-pavelseznam-cz)
Estimable Member
Re: Přeskakování programu

No nechci být šťoura ale:
po odkliknutí že chci něco tisknout se dole ( poslední řádek) zobrazuje název souboru který se tiskne takže dle mého za to nemůže chyba v programu . Ano občas jsem si všiml že to nereaguje uplně přesně tedy nekdy musím pootočit víc jindy méně aby to udělalo jeden krok. S tím souhlasím ale jak jsem napsal nevidím to jako problém neb než začne tisk musí se nahřát podložka a tryska - to mívám již předehřáté a poté se dělá kontrola a v tu chvíli pokud se nepletu už tam dole běží název toho co tisknu.
Já osobně odcházím od tiskárny až ve chvíli kdy má hotovou první vrstvu v případě většího tisku alespoň její podstatnou část, takže by se mi nemělo stát že budu tisknout něco jiného. přesto už se mi to stalo a byla to má chyba prostě jsem se nepodíval a udělal přesně co ty odešel před začátkem tisku.
Někdy se na věc stačí podívat z jiného uhlu--- je to jen stroj a o jeho inteligenci by se dalo pochybovat a proto je za většinu jeho činností zodpovědná obsluha. A tohle je jeden z případů.
Ber to s humorem a příště už se ti to nestane , však se tak moc zase nestalo.

Posted : 17/07/2018 12:00 pm
Lenny
(@lenny)
Active Member
Topic starter answered:
Re: Přeskakování programu

To je jasný že si to můžeš pohlídat, ale když na tom jedeš sériovku jako my tak je to otravný hlídat každej start až do tisku, když to jindy jede bez problému. To že to sežralo trochu matroše je mi buřt, akorát to šlo blbě dolu protože to bylo mimo ošetřenou plochu pro flexfil...

Přitom by jen stačilo doladit pulsy z tlačítka.

Právě že mi příjde že se to začalo dít až s novym FW doma jedu ještě na staším a tam se mi to opravdu nikdy nestalo.
V práci máme 3.1.0 a když si nedám pozor abych to tlačítko stiskl dokonale rovně tak to občas přeskočí...

Posted : 17/07/2018 12:24 pm
miroslav.h4
(@miroslav-h4)
Honorable Member
Re: Přeskakování programu

Když jedeš sériovku tak zaručeně není problém v tom aby ten soubor gcode byl na kartě sám, protože na spuštění dalšího tisku ti stačí cvičená opice co umí sundat hotový výtisk a spustit další tisk bez tebou popisovaného nebezpečí... 😀 😀

Posted : 17/07/2018 11:01 pm
Share: