Notifiche
Cancella tutti

Zasekávanie filamentu počas tlače  

  RSS
Ivan Mikeska
(@ivan-mikeska)
Active Member
Zasekávanie filamentu počas tlače

Ahoj,

 mám doma MK4 a začala mi pri tlači vyhadzovať hlášku zaseknutý filament, keď sa to stalo prvý krát povedal som si ok, ale keď sa to začalo opakovať a už mi nevytlačí nič bez toho aby mi to počas 8h tlače nevyhodilo 15x.  Viete pre čo mi to robí ?  Robí  to hlavne pred koncom tlače, aktuálne sa mi to stalo a pri opätovnom zavedení filamentu senzor nedetekuje filament a teraz neviem čo mám robiť a nechcem prísť o 15h tlač.

ďakujem

Postato : 04/07/2024 6:03 am
sebek.artur
(@sebek-artur)
Active Member
RE: Zasekávanie filamentu počas tlače

Mne sa stalo, že PLA filament bol nejaký čudný a pri zavádzaní do tlačiarne sa lámal na malé kúsky. Vyhodil som ho. V inom prípade som ešte na MK3 tlačil z PLA v uzavretom boxe, a po nejakom čase tiež prestalo tlačiť. Zrušil som uzavretý box a všetko zase fungovalo normálne. Vo vašom prípade asi neostane nič iné, len sa rozlúčiť s nedokončeným výtlačkom. Možno bol filament v konkrétnom mieste hrubší a neprešiel cez trubičku. Na MK3 mi nechcelo posúvať TPU a zistil som že je trochu hrubší než bolo deklarované. Tak som novým vrtákom prečisti teflonovú trubičku. Na MK4 sa to nedá.

 

Postato : 07/07/2024 4:20 pm
Ivan Mikeska hanno apprezzato
Ivan Mikeska
(@ivan-mikeska)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Zasekávanie filamentu počas tlače

Ahoj ďakujem za odpoveď. 
mám problém pritlačený rovných platni ktoré majú väčší rozmer už po prve -druhej vrstve sa začne tlačiareň zasekávať vyhadzovať hlášku že tryska je zapchatá a začne tlačiť nerovnomerne. Pri stlačení menších platný alebo väčších objektov ktoré nemajú rovné plochy funguje bez problémov. Stretol sa už niekto s niečím vie poradiť ? ďakujem

Postato : 10/07/2024 7:22 pm
Ivan Mikeska
(@ivan-mikeska)
Active Member
Topic starter answered:
RE: Zasekávanie filamentu počas tlače

Ahoj, to to mi robí tlačiareň pri tlači rovných plôch (tu som vypol detekciu upchaté trysky inak by  sa nedostal tak ďaleko, ak je zapnutá začnem vyhadzovať chybu každých 30 s) .  Akonáhle začnú tlačiť väčšiu rovinu jednotlivé vlákna začne kriviť. Tvarovo komplikovane objekty vytlačil bez akýchkoľvek problémov nerozumiem prečo to robí pri tlačí jednoduchých rovných plôch Väčších rozmerov. Prosím viete mi poradiť?

Postato : 11/07/2024 8:55 am
Pavol Bialoncik
(@pavol-bialoncik)
Utenti
RE: zasekavanie filament počas tlače mk4

Ahoj Počas tlače mi zasekava filament neustále čo mám robiť dakujem za radu 

Questo post è stato modificato 1 month fa da Pavol Bialoncik
Postato : 30/08/2024 12:02 pm
Condividi: