Notifications
Clear all

kalibrace Z nejde  

  RSS
jaroslav.b7
(@jaroslav-b7)
New Member
kalibrace Z nejde

provedl jsem upgrade z 2S na 2.5 S, zkalibroval a vytiskl jiz 2 civky ABS. Povolil se sroub u sondy PINDA a po uitazeni nejde kalibrace Z .Vozik z horni polohy sjede asi 5 mm a kdyz prepnu do "posunout osu Z  tak z te polohy jde nahoru pouze o 5 mm. Kdyz stahno osu Z rocne dolu a posunem osy Z vyjedu na 210 mm tak po zapnuti kalibrace to zase sjede pouze tech 5 mm. Je mi pres 70 a ta tiskarna zkousi moje nervy.

poradte dekuji 

Posted : 09/05/2020 12:04 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: kalibrace Z nejde

A je PINDA správně vysoko? Měla by být asi o tloušťku stahovacího pásku výše než tryska, cca 1mm. Ještě ověřte její funkci, měla by svítit červeně, pokud pod ní dáte něco kovového, měla by zhasnout.

Zkuste pustit znovu celou XYZ kalibraci. Na začátku dávejte pozor ve chvíli, kdy extruder pojede dolů. Pokud je PINDA posunuta moc nahoře, může se stát, že nenadetekuje desku a vrazí do podložky. Takže držet prst na reset tlačíku.

Už se mi jednou stalo, že Z kalibrace nechtěla jet, ale po spuštění celé XYZ kalibrace se to chytlo.

 

Posted : 09/05/2020 7:57 pm
jaroslav.b7
(@jaroslav-b7)
New Member
Topic starter answered:
RE: kalibrace Z nejde

Pinda funguje dobre, problem je ze hodnota polohy Z nahore je 5 mm a ne 210 mm. Kdyz ji rucne stocim k podlozce a posunem osy Z vytocim do horni polohy (210 mm) tak po spusteni kalibrace sjede pouze 5 mm a nahlasi chybu kalibrace. Po prewpnuti do pasunu osy Z lze vyjet pouze o 5 mm nahoru a 5 mm dolu. problem je ze si Rambo nejak nastavi jinou hodnotu nez 210 mm

Posted : 10/05/2020 11:17 am
Share: