Text na první vrstvě jen směrem tisku
 
Notifications
Clear all

Text na první vrstvě jen směrem tisku  

  RSS
Jaroslav Macháček
(@jaroslav-machacek)
New Member
Text na první vrstvě jen směrem tisku

Prosím o radu, lze nastavit PrusaSlicer tak, aby na první vrstvě byl text (obrázek), přesto že bude první vrstva plná? Prostě je směrem tisku? Případně jak musí vypadat model. Tisknu výšku vrstvy 0,2mm.

Děkuji Jarda

Posted : 20/03/2022 1:28 pm
Milos V.
(@milos-v)
Prominent Member
RE: Text na první vrstvě jen směrem tisku

Tisk textu či obrázku na první či poslední vrstvu se dá udělat různě, ale i složitost je různá. 

Nejjednodušší je to na poslední vrstvu. Pomocí funkce Color Change v PrusaSliceru se dá na tisk samotného textu či obrázku, který je vystouplý o jednu vrstvu ven nad poslední vrstvu objektu, vyvolat výměna filamentu. Vložíte jinou barvu a tato poslední vrstva s textem se dotiskne jinou barvou.

Jednoduchý způsob tisku na první plnou vrstvu není. Snad jen když necháte první jednu až dvě vrstvy text či obrázek prázdný, tzn. v objektu bude díra tvaru toho textu či obrázku, objekt se vytiskne a ten text bude čitelný. Když vynecháte pouze jednu vrstvu, bude i celkem hladký, u dvou už v něm bude díra.

Další možností je vygenerování upraveného gcodu pro multimateriálový tisk a příkazy pro výměnu extrudéru nahradit příkazy pro ruční výměnu filamentu. Tento postup je sice perfektní, ale už poměrně náročnější na provedení a pochopení.

Jedna z možností jak toho dosáhnout je popsána zde: https://forum.prusa3d.com/forum/original-prusa-i3-mk3s-mk3-user-mods-octoprint-enclosures-nozzles/simple-way-to-print-in-real-multi-color-without-mmu-or-layer-height-based-changes/

 

 

Posted : 20/03/2022 3:35 pm
Share: