Notifications
Clear all

Err. MINTEMP - problém s termistorem  

  RSS
altair
(@altair)
Active Member
Err. MINTEMP - problém s termistorem

Mám (již postarší) i3 3 mm a teď mi začala hlásit "Err. MINTEMP" což by měla být vada termistoru. Zkontroloval jsem kabely a vypadá to, že vada je nikoliv v nich, ale v termistoru samotném nebo jeho připojení, je to buďto přerušené nebo vyzkratované.

Pokud jsem dobře pochopil konstrukci, tak ten termistor je součástí hotendu. Pro opravu tedy nejspíš neexistuje jiná možnost, než vyměnit celý ten kovový díl. Navíc si nejsem jist, zda půjde vyměnit bez výměny celé trysky (přijde mi, že je tam nalepený tak, že pro jeho uvolnění bych musel použít více násilí, než kolik pokládám za bezpečné).

Jest-li tomu tak, dá se ten díl samostatně koupit? Problém by jistě vyřešil upgrade na 1.75 mm verzi, k němuž jsem se stejně chystal, ale mám tady ještě poměrně dost 3 mm filamentu, tak jsem ho chtěl nejdřív spotřebovat - ale jde o to, jestli to dává ekonomicky smysl, opravovat 3 mm verzi.

Případně, dokážete opravu/upgrade přímo provést? Jsem spíš na software než na hardware, asi bych to s pomocí boží a kamarádů nějak slepil, ale radši bych to přenechal někomu, kdo to umí 🙂

Posted : 05/12/2015 9:48 pm
Share: