Během tisku zahlásí M105
Zdravím,
během tisku cca. po 30 hodinách tiskárna zahlásila a už se mi to stalo podruhé ale jen u velkých tisků, můžeme mi někde poradit co s tím prosím? Popřípadě jak upravit kod abych mohl zbytek dotisknou na nové sklo a pak dvě části slepit? Tisknout to znovu nepřipadá v úvahu. Díky moc
Re: Během tisku zahlásí M105
Změřit, kde tisk skončil, model v netfabb rozřezat a znovu naslicovat nedotisknutou část.
Děkuji za info, povedlo se to 🙂 Ještě mám otázku jestli se dá této chybě nějak předejít ? Tisknu z 1 PC na dvou vašich tiskárnách a problém nastane vždy když odešlu do každé tiskárny gcode větší než 100 mb na současný tisk. Díky za info
Předpokládám, že chyba nastává při tisku přes Pronterface. Z SD karty to nejde? Přijde mi to i bezpečnější u takhle dlouhého tisku.
Máte pravdu, přes SD teď budu tyto větší věci tisknou ... jedná se o počítač který slouží pouze pro 3D tisk a jak počítač tak tiskárny jsou napojené na UPS takže zatím nebyl problém až do teď. Tisk z počítače mi poskytuje mnohem více informací (zbývající doba, přesné procenta atd.) než když tisknu z karty. Na tiskárny směřují kamery a pokud je problém můžu tisk přes internet zastavit což při tisku z karty nelze 🙁 No nic, děkuji za info.
Existují ještě další varianty k Pronterface, většinou kombinované i se slicerem:
- free software je Mattercontrol a Repetier Host
- pomocí Raspberry Octoprint
- placený Simplify3D
Nicméně nemám to vyzkoušené, takže spíš berte jako tip 💡
Tiez mame problem s jednym NB ze mi vypadava spojenie s USB. Na vine je pravdepodobne novo instalovany Win10, lebo na starej sedmicke to nerobilo. Inak prave tam pouzivame Repetier Host a musim povedat ze celkom slusny program.