Notifications
Clear all

Simplify3D a osa Z  

  RSS
jan.t3
(@jan-t3)
New Member
Simplify3D a osa Z

Zdravím, dá se nějak v simplify nastavit stoupání osy Z? Můj problém je, že na výšku jsou výtisky menší, ostatní rozměry souhlasí. A Slic3r to nedělá, tam je to v pořádku, tak to musí být nějakým nastavením. Snažil jsem se tam něco takového najít, ale nepovedlo se. Rozdíl je asi 8mm na 100mm výšky, takže nic zanedbatelnýho.

Posted : 11/05/2016 4:32 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: Simplify3D a osa Z

Já tenhle problém nemám, ale Simplify občas při slicování model "pomrší", že třeba jedna vrstva úplně chybí. Je to pak vidět i v náhledu. Obvykle mi na tento bug pomůže takový fígl - jakkoli změnit výšku první vrstvy (např. ze 100% na 99%). Každopádně stoupání osy Z je věc firmware (je tam nastaveno kolik kroků motoru je třeba na posun o 1mm). Špatné rozměry výtisku ale můžou být i špatným množstvím vytlačovaného plastu, týkalo by se to ale spíš všech rozměrů a ne jen jednoho. Taky doporučuju v Simplify používat stejný startovací skript, jako je ve slic3ru. Ve skriptu je totiž mimo jiné změněný počet kroků na mm pro extruder oproti firmware. Stručně řečeno, bez toho skriptu to bude dávat o něco víc plastu.

Posted : 14/05/2016 3:50 pm
jan.t3
(@jan-t3)
New Member
Topic starter answered:
Re: Simplify3D a osa Z

Díky, zkusím se teda mrknout alespoň na to. Je to zvláštní, ale opravdu nesouhlasí jen Z a to tak že celkem brutálně. Prostě kulatá díra ve stěně je šišatá. Všiml jsem si toho při tisku z ABS-T, ještě se mrknu jestli to dělá i u jiných materiálů (ani mě to nenapadlo zkoumat).

Jinak že si Simplify občas odmyslí jednu vrstvu, nebo jen část, to jsem si už taky všiml. Ale to zatím ve všech případech byl problém "nesprávně" vytvořenýho modelu (Slic3r se s tím asi vypořádá líp). A ve výsledku byl výtisk "praslý", už se to nespojilo. Co mě na Simplify ale vytáčí nejvíc, je neustálý padání. Hlavně když si dám infill třeba nad 70 a zapomenu tam honeycomb, tak to je skoro jistota že to při parsování padne 😀

Posted : 23/05/2016 10:35 pm
Share: