Notifications
Clear all

Přetržená struna  

  RSS
p4prix
(@p4prix)
New Member
Přetržená struna

Zdravím, tisknul jsem teď trošku větší model (cca 50g) a když jsem se po pár hodinách vrátil k tiskárně, tiskla na prázdno s přervanou strunou. Struna byla pod sebou podvlečená a proto se zřejmě utrhla. Kousek jsem tedy rozmotal a dal tisknout znova - bohužel po pár hodinách se stalo to samé. Stává se tohle často? Bojím se toho, že se nebudu moct spolehnout na to, že vytisknu větší věci, aniž bych tisk hlídal. (struna byla oranžová PLA přímo z Prusa e-shopu).

Mimochodem tiskl jsem předtím i jeden 200g model a problém nebyl.

Posted : 14/03/2016 10:04 am
renegadesk
(@renegadesk)
Estimable Member
Re: Přetržená struna

Zdravim,

Mne osobne sa struna od Plasty Mladeč nepretrhla ani raz. Ani si neviem predstaviť aká sila by musela posobiť aby sa to utrhlo. Viem si predstaviť že sa dalej neposúva a extruder preskakuje. (poprípade ked preskakuje dlho tak možno extruder to obrúsi natolko že sa to utrhne. ) Jednoznačne treba cievku dat podržat niekomu inému a ty tahaj vlákno , nájdi kde je podvlečené a namotajte naspat.Môže to byť aj po 10 metroch podvlečené. Potom skús znova .

Posted : 14/03/2016 10:44 am
Evelas
(@evelas)
Trusted Member
Re: Přetržená struna

Taky si nedokážu představit utržení, oranžové PLA jsem měl také a také se mi podvlékalo, stačilo, když jsem trochu povolil navinutí při výměně filamentu, nicméně nikdy se mi filament vyloženě nezasekl.
To se mi stalo u ABS, tam mi celé navinutí povolilo, když mi celá cívka spadla na zem. Nicméně při zaseknutí se E-motor točil tak, že podávacím kolečkem vybrousil do struny díru a potom už nezabíral (fotku už nemám).

There is no such thing as overkill
Prusa i3 MKII 1,75mm

Posted : 14/03/2016 8:40 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: Přetržená struna

Stalo se mi asi 3x, ze byla struna od vyrobce spatne namotana, vzdycky jsem si toho nahodou vcas vsimnul (staci pak pouzit volbu na vymenu filamentu). Teoreticky to muze byt i nebezpecne, roli to dokaze celou schodit nebo tady i nekdo psal, ze mu to prizvedlo celou tiskarnu (role na tyci mimo tiskarnu)

Posted : 14/03/2016 10:04 pm
Share: