Notifications
Clear all

nekvalitni tisk ABS vysoky model  

  RSS
martin.m2
(@martin-m2)
Active Member
nekvalitni tisk ABS vysoky model

Pokusil jsem se tisknout tuto soucastku (viz. prilohy) a vysledna kvalita tisku s ABS na 1.75 je velmi spatna. Tisknul jsem se zakladnim nastaveni pro ABS 1.75, povolil jsem ve Slic3r pridani podpurnych elementu a tisknul na vysku. Podpusne elementy se bortily, nekdy se "pritiskly" tak tesne, ze nesly poradne oddelit. Vodorovne plochy vysly perfektne, ale male vysoke konstrukce se nepodarily vybec, jak je videt na obrazcich. Predpokladam, ze budu muset model rozrezat a tisknout "nalezato" a nebo to skusit z neceho s mensi objemouvou zmenou. Ma to cenu zkouset tisknout z PLA? Nebo to mam roznou rozdelit na vice casti a netisknout vysoke tenke konstrukce?

Diky,
Martin

Posted : 20/10/2015 1:23 pm
renegadesk
(@renegadesk)
Estimable Member
Re: nekvalitni tisk ABS vysoky model

Ked som tlačil malú sučiastku tak sa mi vrsty tiež tak zdvýhali ako tebe. Vrstvy nestihali chladnut. Skus spomalit tlač , možno pomôže.

Posted : 20/10/2015 9:13 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: nekvalitni tisk ABS vysoky model

buď jich tisknout víc najednou, aby vrstvy stačily vychladnout, nebo zkusit ve slic3ru zapnout tiskový ventilátor (zkusil bych tak 30% výkonu). Ten ventilátor jde zapnout na zkoušku i během tisku, přes LCD menu "ladit" (zkusil bych na hodnotu tak 90-100 - nejsou to %).

Zrovna dnes jsem tisknul větší součástku, která měla nahoře malý hranatý výstupek. Nastavil jsem ve slic3ru, aby se zapnul ventilátor po cca 90 vrstvách na 35%, výsledek perfektní (bez toho byla tahle malá část zdeformovaná).

Nebo vytisknout z PLA, tam nebude žádný problém na default nastavení.

Posted : 20/10/2015 9:40 pm
michal.n
(@michal-n)
Eminent Member
Re: nekvalitni tisk ABS vysoky model

zapinat ventilator neodporucam, tlaci to lepsie, ale tie vrstvy nedrzia pri sebe. ale je fakt ze som mal zapnuty na 100%

Posted : 21/10/2015 2:44 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: nekvalitni tisk ABS vysoky model

100% na ABS určitě nepoužívat, proto jsem psal 30%

Posted : 21/10/2015 3:09 pm
martin.m2
(@martin-m2)
Active Member
Topic starter answered:
Re: nekvalitni tisk ABS vysoky model

Snizil jsem rychlost a zapnul tiskovy ventilator. Vysledek je o mnoho lepsi. Je to vytisknute bez chyb a i podpurny material ma vybornou kvalitu. Krehkost se ale take zvysila, podarilo se mi velmi zahy model zlomit "po vrstvach". Soucastku jsem nazezal, tiskl nalezato a vysledek je perfektni. Akorat to musim slepit 🙁

Posted : 21/10/2015 9:11 pm
Share: