Notifications
Clear all

Deformace při tisku  

  RSS
Petra B
(@petra-b)
New Member
Deformace při tisku

Zdravím, potřebovala bych poradit. Jako úplný začátečník jsem se pustila do tisku. Na tiskárně se mi dařilo celkem tisknout i mnou připravené výrobky (jmenovky, přívěsky ke klíčům), ale najednou se mi tisk nedaří, a to ani těch výrobků, které se mi před tím povedly. V určité fázi se výrobek úplně zdeformuje - buď se přemístí na jiné místo, jakoby ho zachytila tryska, nebo při tisku nějaké vrstvy zůstane na nějakém místě jakoby více materiálu a pak dojde k chybě ... Dnes se mi stávalo, že už první vrstva nedržela na základně - jakoby se odloupla, nadzvedla ...
Na sklo jsem nedávala lepidlo, což bych asi měla, to by ale možná vyřešilo jen ten problém s tou odchlipujícíce se první vrstvou.
Je nějaká vhodná rychlost pro materiál ABS? Mohlo by to být tou rychlostí? Nebo bych měla snížit teplotu? Díky za radu.

Posted : 17/02/2016 6:30 pm
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: Deformace při tisku

Ahoj,
možná by pomohla ilustrační fotka.
Obecně ABS má problém ve velké tepelné roztažitosti (při chladnutí se smršťuje a praská). Většina výrobců doporučuje ABS pro menší výrobky.
Pokud jeden z rozměrů překročí 85mm je doporučeno použít jiný materiál, třeba PLA.
První vrstva je základ pokud se nepovede nemá cenu pokračovat v tisku - pečlivá příprava tiskové podložku je základ úspěšného tisku.

Posted : 17/02/2016 7:14 pm
Petra B
(@petra-b)
New Member
Topic starter answered:
Re: Deformace při tisku

Jo, jasně, s tou podložkou si pohraju. Ale k chybám dochází i ve vyšších vrstvách. Ty jmenovky byly tak okolo 5 cm, co jsem tiskla dneska bylo taky zhruba tak velké ... Fotku dodám zítra, dnes, jak mě to štvalo, letělo všechno do koše 🙂

Posted : 17/02/2016 7:24 pm
Share: