Notifications
Clear all

Detekce nárazu  

  RSS
R
 R
(@r-4)
Active Member
Detekce nárazu

Dnes se mi stala zajímavá věc a možná jsem objevil chybu ve firmwaru. Sice je pravděpodobnost, že se to bude opakovat docela malá, ale možná by se na to měl někdo mrknout.
Trochu bojuji s neustálou detekcí nárazu. Tato detekce je falešná. Viděl jsem to x-krát a nikdy se nejednalo o náraz a z ničeho nic si tiskárna během tisku zajede najít nulu a pak se vrátí a pokračuje v tisku. Na ose Y jich mám v paměti už 130 a na X 2. Asi bude chybička někde v elektronice, ale to není nyní podstatné. Již jsem to psal na podporu, tak uvidím co vymyslí.
Podstatou mého příspěvku je, že tato falešná detekce nárazu se stala přesně v okamžiku, kdy tiskárna dotiskla a dostala příkaz, že se má osa X přesunout na kraj. Takže tiskárna provedla vyhledání nuly a jak v tomto případě má naprogramováno, vrátila se na poslední bod tisku a to byl problém. On totiž tisk už skončil a příkaz, který posouval extruder do polohy xy, kde se má zastavit a vypnout vyhřívání trysky a podložky už byl proveden před detekcí nárazu. Tedy tiskárna se zastavila v posledním místě tisku a stále udržovala teplotu trysky a podložky. Pokud tam není žádná další ochrana, která by hlídala, že se například nějakou dobu neposunuje filament, tak by takto stála a topila třeba hodiny, něž by na to uživatel přišel a vypnul ji.

Posted : 06/03/2018 11:21 am
Roman6565
(@roman6565)
New Member
Re: Detekce nárazu

Tiez som si vsimol odbiehanie na nulu, robilo to s Firmware 3.1.2. RC1 , ked som dal plnu verziu 3.1.2 uz som si to nevsimol, neviem chybu neodstranili.

Posted : 06/03/2018 12:15 pm
R
 R
(@r-4)
Active Member
Topic starter answered:
Re: Detekce nárazu


Tiez som si vsimol odbiehanie na nulu, ...

A já myslel, že jsem jediný 🙂 Můžeš se prosím mrknout, zda ti to také ukládá tyto detekce do FAIL STATS a případně ke které ose? Já jsem si toho všiml právě až po nainstalovaní Firmware 3.1.2. Předtím jsem měl detekci vypnutou a potkal mě posun tisku v ose X. Tak jsem si řekl, že nainstaluji nový opravený Firmware a zapnu to. Na druhou stranu musím uznat, že sice tiskárna nepochopitelně zbytečně hledá nulu, ale tisk naváže vždy neznatelně, tedy přesně.

Posted : 06/03/2018 1:11 pm
Share: