Notifications
Clear all

Funkce "save position"  

  RSS
jurek.j
(@jurek-j)
New Member
Funkce "save position"

Zdravím,
chci se zeptat jestli uz nekdo resil tento problem.Ukázková situace:Mam tiskarnu doma,tiskarna je hlucna...uz ne moc,ale spat se u toho neda.a kdyz tisknu nejaky vetsi predmet ktery vyzaduje tisk treba 24 hodin musim vecer tisk prerusit ,musim nechat zapnuty pocitac a vyhrev podlozky a rano pokracovat v tisku.neni nejaka jina moznost?neco jako save position........ulozim kde sem skoncil a vsechno vypnu a rano pokracuju..

Posted : 10/05/2016 8:47 pm
KeXo
 KeXo
(@kexo)
Reputable Member
Re: Funkce "save position"

Neni som si isty, ale nieco v tomto zmysle sa tu uz tusim riesilo aj ked asi v inej suvislosti. Avsak urcite sa tu riesila eliminacia neziaducich zvukov, teda stisovanie tlaciarne, aj ked na spanok vedla to asi nikdy nebude postacujuce.

_________________________________________________
user Prusa i3 MK2 (1.75mm) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Posted : 12/05/2016 8:18 am
renegadesk
(@renegadesk)
Estimable Member
Re: Funkce "save position"

Dalo by sa to napriklad riešiť tak že si Gcode rozdelíš napr na polovičku . prvu polovičku budeš mať na podložke pekne od spodu a ked sa dotlačí potom dáš tu druhu polku a ta bude pokračovať kde prestala v podstate. ale nebudeš mocť vypnuť tlačiaren . .. Vyhrievanie podložky a extruder ano . len bude ten maly displej svietit aby nestratila polohu . Respektive by si to mohol znova zresetovat a home-ovat a pokračovat dalej. Vtedy by si mohol celu tlačiaren vypnuť.

Posted : 19/05/2016 4:34 pm
V.S.
 V.S.
(@v-s)
Honorable Member
Re: Funkce "save position"

Když vychladne podložka tak se výrobek co? .... no odloupne ...

Posted : 19/05/2016 4:38 pm
renegadesk
(@renegadesk)
Estimable Member
Re: Funkce "save position"

To sa stať môže to hej . Ale na PLA použivam nemecke lepidlo niekde osm ho tu už dával . a to drží až príliš asi . neodlepí sa len tak pre nič za nič. vždy tak pol minuty zapasenia 😀 . A ABS ked sa dá vačšia hrubka zmesi acetonu a ABS taka hustejšia tak takisto drží velmi dobre, zaleži od velkosti objektu aj . Tak potom nechat podložku zapnutu.
Najlepšie riešenie bude dať tlačiaren niekam inam , kde sa daju zavriet dvere.

Posted : 19/05/2016 5:46 pm
Cipis
(@cipis)
Member
Re: Funkce "save position"

Trochu off-topic. PLA se dá klidně tisknout se studenou podložkou, akorát Kores na to není úplně vhodný. S trojúhelníkovou Tesou easy stick bez problémů za studena, to platí i pro tisk PET.

Posted : 19/05/2016 8:20 pm
Share: