Tisk z PLA s vrstvou 0,05 a 0,07
Dobrý den,
nejdříve jednoduchá otázka. Daří se vám tisknout z PLA na i3 MK3S vzorová žába (MK3_PLA_Treefrog_50um_3H_40M.gcode) s vrstvou 0,05 a výchozím nastavením?
V mém případě to bohužel pokaždé skončí zaseknutím extruderu (podávací kolečka přeskakují a cvakají). Zkoušel jsem různé PLA filamenty (Prusament, Filament PM) a jediný PLA materiál, ze kterého se to povedlo, byl fosforeskující (měl by být tvrdší).
To mě vedlo k delšímu experimentování a pročítání fóra. Na motor extruderu jsem přidal další větrák, aby se nepřehříval a nepřenášel teplo na podávací kolečka. 2x jsem rozebral a znovu sestavil hotend podle návodu E3D, pod chladič přidal teplovodivou pastu a vyměnil trysku za novou. Vyzkoušel jsem trysku 0,25 a 0,4 na vlastních žabích gcode. Experimentoval jsem s materiály, teplotou, otáčkami větráku, retrakcí, ...
Ve výsledku se několik žab s tryskou 0,25 a tloušťkou vrstvy 0,05 podařilo vytisknout za cenu zvýšení teploty trysky nad horní hranici. Hřbitov je ale mnohem větší.
Ještě bych měl dodat, že z PETG jde žába na 0,05 vrstvě tisknout dobře a z PLA na tlustších vrstvách tiskne tiskárna také dobře.
Jak tiskne 0,05 a 0,07 vrstvy vaše tiskárna?