Notifications
Clear all

MKII posunování vrstev  

  RSS
eduard.b
(@eduard-b)
New Member
MKII posunování vrstev

Zdravím,
Po vyřešení problému s překakováním extruderu nastal další problém. Při tisku se vždy po několika vrstvách tisk jakoby posune třeba o 1 cm dozadu. Na přiložené fotce tu jde docela dobře vidět.[attachment=0]IMG_2463[1].JPG[/attachment] [attachment=1]IMG_2464[1].JPG[/attachment] [attachment=2]IMG_2465[1].JPG[/attachment] Vůbec nevím čím to může být, všiml jesm si, že to dělá jen při tisku objektů vyžších než zhruba 2cm. Zkoušel jsem tiskárnu znovu nakalibrovat a nic. zkoušel jsem taky jiné slic3ry a taky nepomáhá. Prosím poraďte.
Budu rád za všechny rady a tipy.

Posted : 29/09/2016 8:39 pm
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: MKII posunování vrstev

Extruder nebo možná jenom jeho kalibrační sonda během tisku narazí na část tištěného předmětu, která se během tisku zkroutila nahoru.
Dá se to ovlivnit několika faktory - relativní výška sondy vůči trysce, ochranný kryt na sondu, zvětšit Z-lift ve Slic3ru, přepnout tiskárnu do výkonného módu. Ne nutně v tomto pořadí a ne nutně všechno současně.

Druhou možnou příčinou je příliš rychlý tisk resp. příliš velké změny rychlosti (akcelerace) ve spojení s tichým režimem. Řešením je výkonný režim nebo snížit akceleraci.

Posted : 29/09/2016 8:47 pm
Share: