Notifications
Clear all

Err: MINTEMP  

  RSS
Skorotiskař
(@skorotiskar)
New Member
Err: MINTEMP

Tak jsem dnes postavil MK2 zapnu, v elektronice blikají diody, display je černý. Kontrola, zda nemám přehozeny kabely s jedním a dvěma proužky, Kabely OK. Protože v display byly tyto kabely již zapojené, rozpojil jsem je a opět zapojil. Po zapnutí tiskárny se display krásně rozsvítil Následuje self test OK. Kalibrace XYZ OK Dolaďuji osu Z nakonec také jakž takž. Tisku cedulku PRUSA. Na potřetí, s dolaďováním osy Z se to povedlo. Tiskárnu vypínám. Po několika hodinách v klidu chci zkusit opět něco vytisknou, Tiskárna se po nahřátí rozběhne, otestuje, dojede k levému dolnímu rohu a zahlásí Err: MINTEMP.
Trochu jsem pátral co by to mohlo být, ale nějak z toho nejsem chytrý. Setkal se už někdo s touto chybou? Díky za radu.

Posted : 05/02/2017 8:46 pm
David T.
(@david-t)
Noble Member
Re: Err: MINTEMP

Přerušený kontakt s termistorem hotendu. Buď na straně konektoru u Ramba, nebo se to ulomilo někde po trase.

Ještě je jedna možnost - máš tiskárnu v nevytápěné místnosti. Pokud má tiskárna před zapnutím méně než 18 stupňů, tak to bude takhle řvát. V takovém případě se to dá obejít krátkým nahřátím trysky fénem před zapnutím tiskárny a spuštěním tisku.

Posted : 05/02/2017 9:43 pm
Skorotiskař
(@skorotiskar)
New Member
Topic starter answered:
Re: Err: MINTEMP

Takže moc děkuji. Stačilo opravdu nahřát tiskovou hlavu fénem a tiskárna šlape jako hodinky. Vytisknuto 10 píšťalek pro známé ( vadí jim, že píšťalka nemá ouško na zavěšení) a dva zpívající draci pro jejich děti. Kamarád říká, že kdyby měl větší tlamu, že by mu tam zastrčil cigaretu a byl by to kouřící drak. 😛
Nyní už mi nezbývá než naučit se něco sám navrhnout, prohnat to slickrem a tisknout. Ještě zatím nevím jaký program pro tento účel zvolím.
Ještě jednou díky za radu. FK.

Posted : 13/02/2017 1:42 pm
Share: