Notifications
Clear all

Údajně zaseklý filament během ironingu  

  RSS
Akinart
(@akinart)
Member
Údajně zaseklý filament během ironingu

Dobrý den, 

Aktuálně řeším problém na své MK4 - Při ironingu vrstev se během 10minut tiskárna rozhodne i 5x nahlásit zaseknutí  filamentu. nastavení jí tedy odklikám- filament se běžně vysune, pak jej tedy zavedu znovu, tiskárna pokračuje v tisku dále a po 2 minutách se situace opakuje.

Celá tisková hlava extruderu prošla rozebráním,vyčistění stlačeným vzduchem ale problém dále přetrvává. Jak jinak tuto situacu řešit ? děkuji předem všem zůčastněným !

Posted : 18/08/2024 4:41 pm
sid.dagivers
(@sid-dagivers)
Member
RE: Údajně zaseklý filament během ironingu

hoj,

mam podobny problem. Vecer som dal tlacit a rano som prisiel k tlaciarni 100% dokoncene ale print  bol dokonceny na 80% zvysok proste chybal.

Ked posuva filament tak vydava divne zvuky. vynehava , na vytlacku chybaju  vrstvy.Pri zmene  print speedu na 50-60% to prestane. Tlaciaren mam 2hy tyzden. doteraz tlacila v bez problemov. Problem  je asi posledne 2 dni.

V extruderi nie je nic, bol vycisteny  prebehla kalibracia. Tryska zapchata nie je. Vyskusane rozne filamenty PLA. Senzor zaseknutia filamentu som musel vypnut nakolko sa  nedalo  tlacit lebo ihned po zavedeni vyskocila hlaska  a musel som ho zavieszt znova.

Dakujem za rady.

Posted : 25/08/2024 10:14 am
Share: