Trysky, normál a Obxidian (a možná další)
Protože zde není specifický oddíl pro Core One, píši sem.
Mám klasické trysky (mosazné) 0,4 a 0,25. Teď to ale bude jen o té 0,4. Core One pár prvních tisků (po nějakých těch problémech s řemeny a homingem) dobrých. Vyměnil jsem tuto základní trysku za Obxidian 0,4 - mám připravené nějaké ty plněné filamenty, tak abych byl připraven. V tiskárně jsem pochopitelně zapnul volbu "tvrzená tryska". Hned první pokus - problém s čištěním na začátku tisku. Materiál PETG, ale stejně první pokus neprošel, musel jsem restartovat tiskárnu. Tisk velmi špatný, problémy speciálně u základní výplně, vrstvy nedrží na sobě, vlákno se při pokládání trhá a kroutí. Nakonec to skončilo naprostou katastrofou a vypnutím tiskárny, když se kus filamentu dostal až do ventilátoru a zastavil ho (tiskl jsem přes noc, tak to nešlo kontrolovat).Vyměnil jsem trysku zpět za základní mosaznou (a přepnul nastavení typu trysky zpět na základní), ten samý tisk a v pořádku (včetně čištění trysky na začátku).
Další pokus, opět Obxidian (opět přepnut typ trysky), PLA testovací objekt (malý, hodina tisku). Tentokrát prošlo čištění na začátku hned napoprvé a tisk vypadal dobře, ALE...
První a druhá vrstva se vůbec nespojily! Jako kdybych měl nastavené podpěry (a ani u těch mi nikdy nedojde k tak pěkné separaci od modelu). Další pokus s klasickou tryskou bude pochopitelně následovat, ale i tak se mi to hrubě nelíbí...
Jo, hrany šestihranu té Obxidian svítí pod tmavým povlakem žlutě (mosaz?) Ten povlak se poměrně rychle sedřel při čištění od nataveného filamentu a od oříšku při utahování a povolování trysky...